Sunday, October 28, 2012

Kimchi School..

Lepas petik apple, terus pi tempat buat Kimchi..kat "kimchi school" ni dia ajar macam mana nak buat kimchi dgn cara yg betul dan berhemah..bukan main tonyoh sesuka hati je..ada tertib dia, selak sehelai2 daun kobis tuu, pastu baru tonyoh dgn sambal kimchi tuu..huhuhu...

Bahan asas, Kobis dan "sambal tumis"..ehh, ye ke sambal tumis..??? kalau dah nak buat kat malaysia, belasah je laa klu yg tuu je yg ada kat malaysia ni..terpulang laa nak bubuh sambal belacan atau tempoyak pon ok, ikut selera masing2..huhuhu

semua dah siap sedia, beratur ikut pinggan masing2...

Acara melumur sambal ke kobis tuu tak dapat nak amik gambo, tangan dah takleh nak pegang kamera..

Lepas dah siap, lipat kemas2, pastu perap..biar sambal tuu sebati, lagi lama lagi baguih..tapi aku tak makan pon kimchi tuu, so taktau apa rasa dia..geng2 yang makan tuu cakap macam rasa jeruk..sebab dah perap lama..ntah laaaa...

No comments:

Post a Comment